Trendikkäät kuntoilulajit

Kukapa ei muistaisi viime vuosien trendikkäitä urheilulajeja kuten zumbaa, crossfittia ja intensiivisiä HIIT-treenejä, mutta oletko jo kuullut ryömimisestä tai zombiejuoksusta. Tämän hetken innostavimmat ja jännittävimmät treenimuodot tuovat urheiluun lasten leikkisyyttä ja pelimaailman seikkailuja. Alle on listattu tämän hetken innostavimmat, oudoimmat ja jännittävimmät kuntoilutrendit.

Ryömiminen

Tämän hetken kummallisin ja kuumin urheilumuoto on Yhdysvalloissa trendilajiksi noussut ryömiminen. Tämä laji palauttaa sinut pienen, ryömivän lapsen tasolle. Laji voi ensikertalaisesta vaikuttaa hullunkuriselta kiemurtelulta, mutta todellisuudessa sen terveydelliset vaikutukset ovat hyvin monipuoliset. Sen on todettu kuntouttavat ja korjaavan liikeratoja ja siten toimivan erinomaisena liikkuvuutta parantavana treeninä esimerkiksi monenlaisten liikuntaa rajoittavien vammojen ja kipujen kuntouttamisessa. Meillä kaikilla on luontaiset edellytykset tulla hyviksi ryömijöiksi ja kuin huomaamatta parantaa tasapaino- ja koordinaatiotaitojamme.

Treeniä voi kuvailla koko kehon voimaa ja liikkuvuutta kehittäväksi treeniksi, joka parantaa kestävyyttä ja keskivartalon voimaa aktivoiden kehoa aina ranteista ja olkapäistä nilkkoihin ja varpaisiin asti. Kuten arvata saattaa ryömimiseen ei vaadita ylimääräisiä välineitä vaan se toteutetaan oman kehon painolla. Näin ollen ensimmäiset ryömimiskokeilut voikin aloittaa heti, vaikka olohuoneen lattialla. Tunnetuimpia ryömimismuotoja ovat rapu- ja karhukävely. Näiden lisäksi suurimpana malliesimerkkinä toimivat lajin ammattilaiset, konttaavat lapset.

Trendikkäät kuntoilulajit

Namsia

Trendikäs ryömiminen on Yhdysvalloista lähtöisin oleva urheilumuoto, mutta on meillä Suomessakin keksitty jotain omalaatuista ja lasten liikekieltä inspiraationa hyväksikäyttävää. Tämän uutuuslajin nimi on Namsia. Sen kehittäjät ovat työssään lastentarhanopettajina tarkkailleet lasten liikkumista ja laji on saanut innoituksensa mutkattomasta, iloisesta suhtautumisesta liikkumiseen. Ideana on inspiroitua liikkumaan oman kehon luonnollisia liikeratoja etsien.

Aikuisten ketteryys ja liikeradat ovat merkittävästi rajoittuneempia kuin lapsilla. Namsian tavoitteena onkin parantaa kokonaisvaltaista liikkuvuutta ja kuin huomaamatta myös lihasvoima ja liikkumisen luonnollisuus paranevat. Namsia parantaa myös tasapainoa ja oman kehon kokonaisvaltaista tietoisuutta ja tuntemusta. Tunneilla keskitytään tiedostamaan kehon luonnollisia asentoja tavoitteena palauttaa ne osaksi arkipäiväistä elämää. Namsian kehittäjät myös painottavat oman kehon kuuntelun ja henkisen hyvinvoinnin tärkeyttä osana lajin tavoitteita.

Pelillinen urheilu

Jo useamman vuoden ajan on urheiluun liitetty entistä enemmän teknologian tuomia mahdollisuuksia. Aktiivisuusrannekkeet, askel-ja sykemittarit ovat tulleet osaksi älypuhelimien tarjoamiin sovelluksia. Tämän hetken trendikkäimmät sovellukset ovat kuitenkin saaneet inspiraationsa tietokone- ja videopelien maailmasta.

Pokémon Go toi mukanaan keskustelun lasten liikunnan ja pelien yhdistämisen mahdollisuuksista ja nyt pelien kiehtovuus on tuotu osaksi myös aikuisten urheilua. Toisinaan tylsänäkin liikuntamuotona pidettyyn juoksuharrastukseen saa kummasti lisävauhti, kun se tapahtuu kuvitteellisessa zombien valtaamassa maailmassa. Sovellukset kuten Zombies, run! ja Tracks luovat juostessa kuunneltavan äänitteen avulla juoksijalle kuvitteellisen maailman, jossa tavallinenkin lenkki muuttuu jännittäväksi seikkailuksi. Kuin huomaamatta on puolen tunnin intensiivinen lenkki taittunut pitkin zombien valloittamia katuja ja sydän hakkaa joko uupumuksesta tai kauhusta.

Aivoja voi treenata myös pokeria pelaamalla. Sen ansiosta onkin mahdollista aktivoida aivosoluja! Lue lisää pokerista klikkaamalla tästä.