PT-palveluiden käyttäminen

PT-palvelut ovat tänä päivänä lähes jokaisen saatavilla, sillä ne eivät enää ole vain eliitin etuoikeus. Palveluntarjoajia ja PT-palveluita on tarjolla runsaasti ja samalla palveluiden hinta on yhä useampien tavoitettavissa.

Jos sinulla on henkilökohtainen tavoite liikkumisellasi, on henkilökohtainen valmentaja loistava apua tavoitteiden saavuttamisessa. Ammattitaitoinen PT suunnittelee sinulle tavoitteidesi mukaisen ohjelman ja pitää huolen siitä, että saavutat tavoitteesi. Tarvittaessa PT myös suunnittelee sinulle sopivan ruokavalion, joka tukee tavoitteesi saavuttamisessa.

Millainen PT sopii minulle?

PT-palveluiden käyttäminenKoulutetut, ammattitaitoiset personal trainerit ilmoittavat omat erikoisosaamisalueensa esittelytiedoissaan – joko omilla sivullaan, Facebookissa, verkkopalvelun tai kuntokeskuksen sivuilla. Jos tavoitteenasi on juosta maraton vuoden päästä, valitse PT jolla on kokemusta kestävyysurheilun valmentamisesta. Jos taas tavoitteenasi on kehon muokkaaminen, katso että tuleva PT:si on erikoistunut kuntosalivalmennukseen. Elämäntaparemonttiin kannattaa valita PT, joka uskaltaa kertoa itse omasta vastaavasta kokemuksesta. Mikäpä olisi parempi apu kuin vertaistuki? Joskus sopivia osaajia voi olla tarjolla useampikin. Silloin kannattaa lukea PT:n julkaisemien referenssiasiakkaiden onnistumistarinat. Niiden perusteella voit saada hyvä kuvan siitä, kuinka PT on onnistunut auttamaan muita asiakkaitaan. Joskus voi myös tarpeen tavata useampi PT ennakkoon ennen päätöksentekoa. On tärkeää, että tulet toimeen PT:si kanssa. Kaikkien kanssa eivät kemiat kohtaa, joten kannattaa kuulostella, jos siihen vain on mahdollisuus.

Miten PT-palvelu toimii?

Kun olet löytänyt itsellesi potentiaalisen PT:n, ota rohkeasti yhteyttä PT:n ehdottamalla välineellä ja kerro itsestäsi, tarpeistasi liikunnan suhteen ja omasta motivaatiostasi treenata henkilökohtaisessa valmennuksessa. Jos pääsette yhteisymmärrykseen siitä, että valmennussuhde voidaan aloittaa, saat allekirjoitettavaksesi valmennussopimuksen, jossa kerrotaan muun muassa laskutuskausi, hinta ja tapaamisten lukumäärä valitulle ajanjaksolle. Lisäksi ammattitaitoinen PT pyytää sinua täyttämään esitietolomakkeen, jossa kysytään tietoja liikuntataustastasi ja mahdollisista sairauksistasi, jotka saattavat vaikuttaa valmentamiseen. Ole tässä kohtaa rehellinen, sillä se sekä sinun itsesi että valmentajasi etu. PT ei tällöin laadi sinulle ohjelmaa, jonka toteuttaminen ei ole mahdollista tai realistista terveydentilastasi johtuen.

Mitä odottaa tapaamisilta?

Valmennussuhteen alettua, tapaatte sopimuksen mukaisesti ja harjoittelette ohjelmasi mukaisia treenejä. PT ohjaa liikkeiden suoritustekniikkaa ja niiden suoritustahtia. Samalla hän tarkkailee yleistä vointiasi ja kykyäsi ottaa liikkumiseen liittyvää informaatiota vastaan. Lisäksi hän kannustaa sinua suorituksessa. Tavoitteena on, että opit tekemään liikkeet hyvällä tekniikalla ja tehokkaasti myös silloin kun harjoittelet omatoimisesti. Aina tavatessanne sinun kannattaa kysyä mahdollisimman paljon valmentajaltasi tietoa treeniisi liittyen.

Muista kuitenkin, että tavoitteen saavuttaminen riippuu täysin sinusta itsestäsi. PT ei ole sateentekijä eikä taikuri. PT nopeuttaa ja auttaa sinua saavuttamaan liikkumiseen liittyvä tavoitteesi, mutta lopullisen työn teet sinä itse! Kun sijoitat PT-palveluihin, sijoitat itseesi.