Rentoudu joogan parissa

Jooga on mielenkiintoinen harrastus, joka vie harrastajan sydämen mukanaan välittömästi. Harva lajia kokeillut on oikeastaan päässyt sen viehätyksestä enää eroon! Lue artikkelimme oppiaksesi, miksi sinunkin kannattaisi kokeilla joogan ihmeitä.

Toimistotyöläisen pelastus

Joogan parhaimmat puolet piilevät sen rentouttavuudessa. Vaikka lajia saatetaan pitää helppona tai yksinkertaisena, ei se todellisuudessa ole kumpaakaan niistä. Tarkoituksena on venyttää lihaksia ja parantaa keskivartaloa, liikkuvuutta sekä notkeutta. Oppiminen saattaa viedä jonkin aikaa, mutta pidemmällä tähtäimellä on erittäin palkitsevaa. Uskollisuuspalkinnot annetaan yleensä nettikasinoilla, mutta myös tässä lajissa!

Joogan merkitys korostuu erityisesti henkilöille, jotka työskentelevät tietokoneen ääressä. Pää saattaa valahtaa alas kannettavan tietokoneen näytölle salakavalasti, kun taas selkä saattaa pyöristyä jatkuvan tuolissa istumisen takia. Näiden seikkojen takia liikkumista lisäävät lajit ovat erittäin keskeisessä roolissa kaikille heille, jotka viettävät päivänsä istumalla.

Etsi itsellesi sopiva alalaji

Jooga koostuu monista eri alalajeista, joilla on omia erityispiirteitä. Kaikkein rentouttavin muoto on hatha, jossa keskitytään rentoutumiseen ja hyvään oloon. Tämä sopii erityisesti lajia aloittaville harrastelijoille. He, jotka ovat viihtyneet lajin parissa jo pidempään, voivat kaivata uusia haasteita, joita saa esimerkiksi astangasta. Kyseessä on lihaksiston ylläpitämiseen erikoistunut laji, jossa väännytään mitä haastavimpiin asentoihin ja kehitetään vartalon koordinointikykyä. Takaamme, että tämän lajin tunnilla tulee varmasti hiki ja lihakset ovat kipeitä vielä monta päivää tunnin jälkeenkin.

Hae vaihtelua lämpimistä olosuhteista

Mielenkiintoinen piirre on osallistua hot joogaan, joka poikkeaa monella tavalla aiemmin mainituista joogalajeista. Tämä tunti käydään lämpimässä studiossa, jossa tulee takuuvarmasti hiki! Sen paras puoli on, että olosuhteet ovat lämpimät, joten jooga tuntuu varmasti erittäin miellyttävältä lihaksistossa, joka venyy kylmää salia parempiin suorituksiin.

Hot joogaan osallistuessa on tärkeää muistaa riittävä nesteytys, sillä tunnin aikana tulee kova hiki. Sen johdosta on erittäin tärkeää napata mukaan muutaman litran edestä vettä, jotta vartalo ei reagoi ei-toivotulla tavalla lämpimiin olosuhteisiin. Seurauksena voi pahimmassa tapauksessa olla nestehukka ja pyörtyminen, mikä ei missään nimessä ole päätarkoitus.

Kokeile itsellesi mieluisinta lajia tai osallistu vaikkapa jokaisen eri genren tunnille huomataksesi, mikä on kaikkein sopivin vaihtoehto juuri sinun tarpeisiisi.