Lähde liikuntalomalle ulkomaille

Aktiiviselle liikunnan harrastajalle saattaa pidemmällä tähtäimellä alkaa kotimaan ympyrät tuntua tylsältä. Mikäli tällainen olo iskee, kannattaa hakea inspiraatiota tekemiseen ottamalla Suomen ympyröistä lomaa ja lähteä kohti ulkomaita. Olemme koonneet vinkkejä, joista voit ammentaa inspiraatiota omaan tekemiseesi.

Tennistä pelaamaan Maltalle

Välimerellä sijaitseva Malta on tunnettu siitä, että alueella paistaa aurinko yli 300 päivää vuodessa. Näin ollen voit erityisesti keväällä ja kesällä olla varma siitä, ettei tällä piskuisella saarella ole luvassa sadetta – toisin kuin Suomen yllätyksellisessä säässä! Erinomainen vaihtoehto on hypätä suorille lennoille ja katsoa itselleen mieluisa aktiviteetti, joka tuntuu mukavalta. Saarella on tasokkaita tenniskerhoja, joihin on mahdollisuus ostaa lyhytaikaisempikin jäsenyys. Hyvä vaihtoehto on majoittuminen Vallettassa, josta on lyhyt matka joka puolella saarta. Toinen merkittävä syy paikan näkökulmasta on, että pääkaupungista pääsee erinomaisesti julkisia kulkuneuvoja käyttämällä kaikkialle, sillä lähes kaikki bussit ajavat sinne.

Tenniksen pelaamista puoltaa lisäksi edullisempi hintataso. Jos et ole aiemmin pelannut, voit osallistua esimerkiksi yksityisopetukseen, jonka hinta on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Mikäli helle alkaa olla liikaa tenniskurssin jälkeen, voi pulahtaa kirkkaisiin merivesiin tai varata päiväristeilyn purjehdusveneelle ystävien seurassa.

Juoksemaan Alpeille

Mikäli kaipaat erityisesti aerobista liikuntaa, on juokseminen erinomainen vaihtoehto. Mielenkiintoisiin kohteisiin lukeutuu esimerkiksi Alpit, jotka tarjoavat niin upeita maisemia kuin uskomattomia korkeuseroja. Päivän aikana voit juosta mitä hienommissa luonnonpaikoissa ja suunnitella reitin juuri sinun makuusi sopivaksi, sillä voit esimerkiksi viettää päivää välillä pienemmässä kylässä ympäriinsä juosten tai sitten intensiivisen ylämäkiharjoittelun avulla. Riskinä tosin on, että lihakset voivat olla erittäin kipeät matkan jälkeen, joten toipumiseen on syytä varata aikaa ennen töihin paluuta!

Lähde liikuntalomalle ulkomaille

Surffaamaan Portugaliin

Portugali on niin ikään upea Etelä-Euroopan kohde, jossa on paljon tekemistä. Monet suomalaiset suuntaavat tämän upean maan länsirannikolle harjoittamaan surffaustaitoja, joita ei voi juuri kotimaassa käyttää. Kristallinkirkkaat vedet takaavat upean kokemuksen ja mahdollistavat, että loma sujuu mainiosti riippumatta siitä, onko aloittelija vai jo pidempään lainelaudan päällä ollut urheilija. Lisäksi edullinen hintataso mahdollistaa kohtuuhintaisen majoituksen ja ravintolassa syömisen.